12. heinäkuuta 2015

Ensi syksynä Ghanaan!

Vuoden alussa hain kansainvälistä vaihtoa Afrikkaan Ghanan luterilaiseen kouluun kolmeksi kuukaudeksi, jossa voin suorittää yhden työharjoittelustani. Koska ebola on rauhoittunut tarpeeksi, Diak suostui lähettämään minut sinne ja luterilaisesta koulustakin tuli nopea vastaus, että tervetuloa vaan!

Nyt muutaman kuukauden aikana on alkanut kaikenlaisten lomakkeiden ja kirjeiden kirjoittaminen sekä rokotusten ja turistiviisumin hankkiminen. Selaillessani Ghanan viisumiin liittyvää asiaa Googlesta huomasin, että on melko monia palveluja jonka kautta voit tilata viisumin. Hinnat olivat pöyristyttäviä, 500–600e! Opiskelijan nuukuus iski ja päätin hoitaa asian omin käsin hankkimalla hakemukset täältä ja toimittamalla itse tarvittavat liitteet Ghanan suurlähetystöön, Tanskaan. Tekemällä kaiken itse hinnaksi jää noin 140e + postikulut. 

Mutta mikä työ siinä olikaan! (Varmaan koska en ole aikaisemmin hakenut viisumia...) Osa viisumin täytön ohjeistuksista olivat hieman epäselviä ja asioiden selvittämiseen meni paljon aikaa. Esim. maksun suhteen ohjeistettiin, että kannattaa kääntyä lähimmän Danske Bankin puoleen sillä maksu tuli suorittaa Tanskan kruunuilla (DKK). Danske Bankissa kerrottiin, että maksua ei suorittaa heidän kautta, sillä minulla ei ole siellä tiliä. Ohjasivat siis omaan pankkiin. Omassa pankissa minua kehotettiin hoitamaan asia itsenäisesti verkkopankissa ulkomaanmaksun (valuuttamaksun) kautta.

Nyt viisumi-asiat alkavat olla pulkassa ja kaikki tarvittava on valmiina kirjekuoressa. Tässä vielä muistilista, mitä kaikkea Ghanan turistiviisumi vaatii:
  - passi
  - 4 hakemusta täytettynä värillisine passikuvineen (lomake)
  - kirjekuori, jossa oma postiosoite
  - 12 kansainvälistä postikuponkia
  - kopio keltakuume rokote-todistuksesta
  - kopio lentolipuista
 - kuitti viisumi-maksusta (hinnat ja maksu-ohjeet, jos tiedosto ei aukea: yläkulmasta Consular --> Visa/Consular fees)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti